Buitenland

Dodental incident met busje in Toronto loopt op naar 9

23 april 2018 22:45 Aangepast: 23 april 2018 22:54
Het gehuurde busje waarmee de verdachte op een aantal mensen inreed. Beeld © AFP

Negen mensen zijn om het leven gekomen in de Canadese stad Toronto nadat een man met een busje was ingereden op een aantal voetgangers. De bestuurder ging ervandoor, maar werd korte tijd na het incident aangehouden. Zestien mensen raakten gewond.

Het gebeurde rond half twee 's middags (plaatselijke tijd) in het noorden van Toronto, ongeveer 9 kilometer van het centrum. Het busje knalde over de stoeprand en reed op de voetgangers in. Waarom de bestuurder dat deed, is niet duidelijk, maar de lokale autoriteiten gaan uit van opzet.

ZIE OOK: Busje rijdt in op mensen Toronto

De verdachte zou bij de politie bekend zijn. De premier van de Canadese provincie Ontario zei 'nog niet over informatie te beschikken' waaruit blijkt dat het gaat om een terroristische aanslag. In Canada zijn de afgelopen jaren verschillende aanslagen gepleegd door islamitische extremisten.

Het dreigingsniveau in Canada wordt voorlopig niet verhoogd. Burgemeester John Tory van Toronto riep, net als de Canadese premier Trudeau, op tot kalmte en benadrukte dat de stad veilig is.

Miniatuurvoorbeeld

Een afgedekt lichaam op de plek van het incident. (Foto AFP)

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore