Buitenland

Busje rijdt in op mensen Toronto, minstens 2 doden

23 april 2018 21:12 Aangepast: 23 april 2018 23:02
De plek waar een busje inreed op voetgangers in de Canadese stad Toronto. Beeld © AFP

In de Canadese stad Toronto is een wit bestelbusje ingereden op een aantal voetgangers op een druk kruispunt. Daarbij zijn zeker twee doden gevallen. De bestuurder is aangehouden.

Zeker zeven gewonden zijn overgebracht naar een plaatselijk ziekenhuis. Enkelen van hen zijn er ernstig aan toe, melden lokale media.

LAATSTE NIEUWS: Dodental incident Toronto loopt op naar 9

Ooggetuigen zagen meerdere lichamen die volgens hen door ambulancepersoneel met een zeil zijn overdekt. Volgens een van hen trof de bestuurder van het busje vooral oudere mensen. Een ander noemde het 'een nachtmerrie'. "Ik kon niet geloven wat ik had gezien. Iemand werd meegesleurd door het busje. Overal lag bloed", zegt hij tegen CNN. 

Het incident gebeurde in het noorden van de bijna drie miljoen inwoners tellende stad rond half twee in de middag (plaatselijke tijd). 

Gehuurd busje

De chauffeur van het gehuurde busje zou er na het voorval vandoor zijn gegaan. Hij is inmiddels gearresteerd, meldt het persbureau Reuters. De politie kon nog niets zeggen over zijn identiteit of motief. Volgens lokale autoriteiten lijkt er opzet in het spel te zijn. De bestuurder zou zich volgens lokale media hebben verzet tijdens de arrestatie.

President Justin Trudeau is vertrokken naar de plek waar de bestuurder op de voetgangers is ingereden. Hij vindt het vooralsnog te vroeg om uitlatingen te doen. "Onze gedachten gaan uit naar iedereen die hierdoor getroffen is", zegt hij. Ook de burgemeester van Toronto uitte zijn medeleven. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore