Ga naar de inhoud
Buitenland

Dj's geschokt om overlijden Avicii: 'Je had nog zo veel te doen'

Dj Avicii Beeld © AFP

Nederlandse en buitenlandse dj’s reageren geschokt op de dood van Tim Bergling, beter bekend als Avicii. De Zweedse dj (28) overleed vandaag in Oman.

Martin Garrix, één van de succesvolste collega's van Avicii, schrijft op Instagram dat hij geen woorden kan vinden voor zijn verdriet. "Bedankt dat je een inspiratie bent geweest voor mij en miljoenen anderen."

Ook Tiësto laat weten dat woorden tekortschieten. "Ik ga je missen", schrijft hij op Instagram.

 

Words can not describe how I feel right now..I am gonna miss you brother ❤️

Een bericht gedeeld door Tiësto (@tiesto) op

"O mijn god", zegt de Nederlandse dj Laidback Luke op Twitter. Hij leerde Bergling al vroeg kennen. Voordat Avicii doorbrak, stuurde de Zweed Laidback Luke meermaals demo’s via zijn onlineforum voor producers. "Ik ben sprakeloos. Dat je in vrede mag rusten, mijn lieve Tim."

'De wereld zal je missen'

Ook Nicky Romero, die met Avicii het nummer I Could Be The One (2012) maakte, is geschokt. "Lieve Tim, ik kan niet geloven wat ik net hoorde", schreef Nicky op Instagram bij een foto van hem en zijn Zweedse collega.

"Er zijn geen woorden die kunnen beschrijven hoe ik me nu voel. Ik ben dankbaar voor alle mooie momenten die we samen hebben beleefd en dankbaar voor alles wat ik van je heb geleerd. De wereld zal je missen. Ik hoop dat je nu je rust gevonden hebt."

'Mooie ziel'

Avicii's dood ontroert ook internationale dj’s. De Brit Calvin Harris noemt Bergling een 'mooie ziel', gepassioneerd en buitengewoon getalenteerd. "Je had nog zoveel te doen."

Ook Deadmau5 laat zijn medeleven blijken via Twitter. "Alle gekheid op een stokje, niemand kan ontkennen wat hij heeft bereikt en gedaan voor de hedendaagse dansmuziek. Ik ben erg trots op hem."

'Lacht als laatste'

Volgens de Canadese dj, die geregeld in de clinch lag met Bergling, is de Zweed 'veel te jong van ons afgenomen'. "Ik zou niets liever willen dan als zestigjarige nog bekvechten met Avicii. Ik weet dat hij vrede heeft gevonden en nu als laatste lacht omdat ik deze keer zijn naam juist heb geschreven."

Meer op rtlnieuws.nl:
Dj Avicii (28) overleden