Buitenland

'VS heeft voor Syrië verschillende opties, niet alleen militaire'

12 april 2018 00:40 Aangepast: 12 april 2018 16:37
De Amerikaanse president Donald Trump. Beeld © AFP

Donald Trump heeft nog geen tijdschema klaarliggen voor een aanval op Syrische doelen als vergelding voor het gebruik van chemische wapens door het regeringsleger.

Volgens een woordvoerster van het Witte Huis heeft Trump, die via Twitter de Russen waarschuwde dat de 'raketten eraan komen', een aantal opties heeft en niet alleen militaire.

ZIE OOK: 'Donald Trump kan door zijn tweets niet meer terug'

Volgens de woordvoerster zijn alle mogelijkheden nog open en is Trump bezig af te wegen wat de beste is. Hij is er nog steeds van overtuigd dat Syrië en Rusland verantwoordelijk zijn voor de gifgasaanval en ontkent dat hij met zijn tweets een probleem heeft gecreëerd.

Onderzeeërs

De Britse premier Theresa May heeft onderzeeërs naar een plek gestuurd vanwaar ze Syrië kunnen bereiken met Tomahawk-kruisraketten. Dat beweert de Daily Telegraph. Een vergeldingsaanval zou aankomende nacht kunnen beginnen.

May heeft volgens de krant nog niet definitief besloten of ze meedoet aan de voorgenomen acties door de Verenigde Staten en Frankrijk maar wil ze snel kunnen reageren. Vandaag vergadert haar kabinet over de kwestie. Volgens de BBC vindt May het niet nodig het parlement om goedkeuring te vragen voor eventuele legerinzet.

Trump dreigt met raketaanval: dit ging eraan vooraf

Het dreigement is het zoveelste hoofdstuk in de slechte relatie tussen Rusland, Syrië en de VS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore