Buitenland

Dader aanslag Münster liet brief van achttien pagina's achter

08 april 2018 22:35 Aangepast: 02 mei 2018 08:06
Mensen rouwen om de aanslag in Münster. Beeld © AFP

In een van de woningen van de aanslagpleger van Münster is een brief van achttien pagina's gevonden die volgens de politie zinspeelt op zelfmoord. In de brief klaagt de 48-jarige dader zich over dat er iets mis is gegaan met hem. De schuld geeft hij aan zijn ouders en artsen.

In de brief schrijft de dader over ernstige problemen met zijn ouders, zenuwinzinkingen en het begin van zelfmoordgedachten. Hij beschrijft ook uitbarstingen van agressie en gedragsstoornissen. In de brief speelt onder meer een mogelijk mislukte operatie een speciale rol, meldt de Süddeutsche Zeitung.

Motief onduidelijk

Twee mensen kwamen om het leven toen de man op een vol terras inreed, ruim twintig mensen raakten gewond. De dader schoot zichzelf vervolgens dood. Volgens eerdere bevindingen is het de individuele daad van een mogelijk mentaal onstabiele man, die in Münster woonde en uit het Sauerland kwam. Het motief blijft nog onduidelijk.

De 48-jarige ontwerper Jens R. had volgens de politie in elk geval geen politiek motief en geen islamitische achtergrond. Hij leefde blijkbaar in financieel stabiele omstandigheden. Bij de sociaal-psychiatrische dienst van de stad was hij wel al een tijdje bekend.

De schok is groot in 'vredig' Münster

De schok in het 'vredige' Münuster is groot na de aanslag. Mensen komen bijeen om te rouwen en elkaar te steunen.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`