Buitenland

Thayna (24) gooide haar leven om en viel ruim helft van gewicht af

08 april 2018 12:58 Aangepast: 08 april 2018 14:28
Thayna (voor en na) kwam tot het besef dat het anders moest toen haar oma stierf aan een hartkwaal

Nadat haar oma was gestorven aan een hartkwaal en haar moeder een hartaanval had gekregen, gooide de 24-jarige Braziliaanse Thayna het roer volledig om. Door gezond te eten verloor ze meer dan de helft van haar gewicht en werd ze model. "Ik voel me gezonder dan ooit."

De 24-jarige Thayana Barboza uit Rio de Janeiro was al jaren ongezond dik. Toen haar weegschaal 140 kilo aantikte en haar oma aan een hartziekte stierf die veroorzaakt was vanwege obesitas, gooide ze het roer om. Ze was toen achttien jaar. 

 

Sempre bom voltar no tempo e lembrar que o caminho pode até ser longo, mas vale MUITO a pena!

Een bericht gedeeld door Thayná Barboza -- (@thaynabarboza) op Thayna was op dat moment verslaafd aan fastfood. Ze wilde het roer omgooien. Ze moest, anders zou haar gezondheid extra in gevaar worden gebracht.

"Ik hield echt heel erg van veel eten. Als het kon, at ik wel drie keer per dag warm. Ik was ook dol op fastfood", vertelt ze tegen Braziliaanse media. "Ik dacht dat het normaal was hoeveel ik at."

Sporten en gezond eten

Ze liet een maagverkleining doen en liet haar spijsverteringskanaal omleggen. Haar ongezonde eetpatroon verving ze door gezonde en natuurlijke producten. "Ik moest afstand doen van mijn slechte gewoontes: veel suiker, vet en bewerkte voeding eten. Dat proces kostte tijd."

En ze ging sporten: vooral veel boksen en bodybuilding. Het was een lange weg, die jaren duurde, vertelt ze. "'Ik heb er lang over gedaan, maar het pad is de moeite waard om dit doel te bereiken. Ik hou van mijn lichaam en wil er dus ook goed mee omgaan."

Volgers  

Momenteel weegt ze 60 kilo en heeft ze allerlei klussen als model. "Ik ben er nog niet. Ik heb nog last van overtollige huid. Maar ik leef nu gezond. Dat is het belangrijkste."

Op Instagram deelt ze foto's van haar afvalproces en heeft ze tienduizenden volgers. 

 

@maisonpasquale @adautopaschoal @marilia_pires_ @thulaacrygel para #bazaroticaskika ------

Een bericht gedeeld door Thayná Barboza -- (@thaynabarboza) op

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore