Buitenland

Op zolder gevonden schilderij blijkt 3,2 miljoen euro waard

03 april 2018 10:36 Aangepast: 01 mei 2018 21:35
Apollo en Venus werd door Otto van Veen geschilderd in 1600 en blijkt miljoenen waard.

Het schilderij van de Hollandse meester Otto van Veen dat twee jaar geleden werd gevonden op de zolder van een museum in de Amerikaanse staat Iowa, is veel geld waard. Het werk van de 17de-eeuwse meester is vermoedelijk 3,2 miljoen euro waard.

Dat meldt CNN. "Ik dacht niet dat het werk enige waarde had'', zei Robert Warren, de directeur van het museum Hoyt Sherman Place. Hij ontdekte in 2016 het houten paneel met naakte mythologische figuren in een hoekje tegen de muur geklemd. Het had waterschade en was deels gebarsten. Het had daar 95 jaar gestaan.

Geschilderd in 1600

Warren besloot het schilderij te onderzoeken toen hij een sticker van een veiling op de achterzijde zag. Uit de zoektocht die volgde bleek het werk een Van Veen. De schilder was een leermeester van Peter Paul Rubens en hofschilder van de aartshertogen Albrecht van Oostenrijk en Isabella van Spanje.

Het schilderij draag de naam Apollo en Venus en is waarschijnlijk gemaakt in 1600. Het paneel van de Leidse schilder is hersteld en krijgt een plekje in het museum.

De plek waar het schilderij op zolder werd gevonden:
Miniatuurvoorbeeld

RTL Nieuws
`