Buitenland

Voor het eerst meer moorden in Londen dan in New York

03 april 2018 00:45 Aangepast: 01 mei 2018 22:53
De Britse politie doet onderzoek naar een moord. Beeld © ANP

Voor het eerst in de moderne geschiedenis onderzoekt de politie in Londen meer moorden dan hun collega's in New York. Britse agenten zijn ongerust over een toename van steekpartijen.

Sinds het begin van dit jaar loopt het aantal moorden in de Britse hoofdstad gestaag op, blijkt uit de nieuwste cijfers. In januari werden er acht moorden gepleegd, in februari vijftien en in maart 22.

In februari en maart vond er in New York 1 moord minder per maand plaats. Het is voor het eerst dat de cijfers in de Amerikaanse stad, berucht om haar geweld, lager uitvallen. De twee wereldsteden hebben een vergelijkbaar aantal inwoners, rond de 8,5 miljoen. De laatste maanden daalt het aantal moorden in New York echter, mede door streng optreden van de politie. terwijl in Londen het geweld juist oplaait.

Bekijk hier de beelden:

Voor het eerst moet de politie in Londen meer moorden onderzoeken dan hun collega's in New York.

Steekpartijen

Vooral een stijging in het aantal steekpartijen baart de Britse politie grote zorgen. In 2018 zijn al 30 mensen met een mes om het leven gebracht. Het laatste slachtoffer viel afgelopen zondag. Een 20-jarige man werd doodgestoken nadat hij een bar verliet. 

Volgens de Britse politiechef Cressida Dick draagt social media deels bij aan het geweld. Door online bedreigingen te kunnen uiten zouden mensen sneller boos worden, waardoor het eerder mis gaat. Dick kondigde eerder een speciaal taskforce aan die het geweld moet tegengaan en zei dat het aantal preventieve controles zou stijgen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore