Buitenland

Zanger die aanslag Bataclan overleefde haalt hard uit naar wapenprotesten

26 maart 2018 22:07 Aangepast: 26 maart 2018 22:09
Jesse Hughes tijdens een herdenking van de aanslagen. Beeld © EPA

Frontman Jesse Hughes van The Eagles of Death Metal uit felle kritiek op de wapenprotesten in de Verenigde Staten van afgelopen weekend. Volgens de omstreden zanger zijn de organisatoren alleen maar uit op Facebooklikes en misbruiken ze de dood van hun klasgenoten.

"Vrij nemen van school, spijbelen, ten koste van zestien van je klasgenoten! Als het niet zo zielig en walgelijk was, was het misschien nog grappig geweest…", schreef hij op Instagram, in een post die inmiddels verwijderd is.

Afgelopen weekend demonstreerden honderdduizenden mensen tegen het wapengeweld in de Verenigde Staten. The March of Our Lives werd georganiseerd door overlevenden van een schietpartij op een school in Florida vorige maand.

Bataclan

Hughes overleefde in 2015 de aanslag op poppodium Bataclan in Parijs. Met zijn band Eagles of Death Metal stond hij op het podium toen moslimextremisten een bloedbad aanrichtten.

"Als de overlevende van een aanslag kan ik uit eigen ervaring zeggen dat demonstreren en vrij nemen van school beledigend is voor degenen die zijn omgekomen bij de schietpartij”, gaat hij verder. "Het is daarnaast een belediging voor iedereen die gelooft in vrijheid van handelen. Rock-'n-roll."

Schietpartij Florida

Ook beschuldigt hij scholiere Emma Gonzalez van verraad. Gonzalez overleefde de schietpartij op haar school in Florida en maakte veel indruk met haar toespraak tijdens de massale demonstratie van afgelopen weekend. Hughes plaatste een gemanipuleerde foto van haar waarop ze de Amerikaanse grondwet in tweeën scheurt. 

Eerder werden de leden van Eagles of Death Metal al geweigerd bij de heropening van de Bataclan, omdat Hughes beweerde dat de beveiliging van de popzaal mogelijk betrokken was bij de bloedige aanslag. Een aantal Franse festivals schrapte de Eagles na die uitspraak uit hun programmering.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore