Buitenland

Dodelijke aanrijding staat niet op zich: vaker incidenten met zelfrijdende auto's Uber

26 maart 2018 08:24 Aangepast: 26 maart 2018 09:27
De bestuurder had zijn ogen niet op de weg gericht. Beeld © Twitter / Politie Tempe

De dodelijke aanrijding met een 49-jarige vrouw in het Amerikaanse Tempe (Arizona) volgt op een reeks van kleine incidenten met zelfrijdende auto's van Uber. De auto's voldeden nog niet aan de verwachtingen van het bedrijf, meldt de New York Times.

Oplettendheid is geboden voor de bestuurders die voor alle zekerheid achter het stuur zitten van de zelfrijdende auto's van Uber. Zij moeten veel vaker ingrijpen dan bestuurders van concurrerende bedrijven.

Vooral in de buurt van bouwplaatsen of naast grote voertuigen gaat het nog wel eens mis met de zelfrijdende auto's van Uber. Het bedrijf had grote moeite om de doelstelling van 'maximaal een ingreep per 21 kilometer' te halen, schrijft de krant.

ZIE OOK: Politie deelt beelden van fataal ongeluk met zelfrijdende auto Uber

Uber heeft de ontwikkeling van zelfrijdende auto's na de dodelijke aanrijding voor onbepaalde tijd opgeschort. De politie deelde vorige week videobeelden van het ongeluk. Op die beelden is de aanrijding (net) niet te zien. Wel werd duidelijk dat de bestuurder zijn ogen niet op de weg had gericht. De politie doet daar onderzoek naar.

Overigens gebeurde er al eens eerder een dodelijk ongeluk met een zelfrijdende auto. Tesla werd vorig jaar september medeschuldig bevonden aan een ongeluk in Florida waarbij de bestuurder van een zelfrijdende auto om het leven kwam.

Bekijk hier de beelden:

Volgens experts wordt de technologie te snel uitgerold door hevige concurrentie.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore