Buitenland

Super-de-luxe ruimtehotel in 2022 open: je kunt nu reserveren

15 april 2018 12:55 Aangepast: 16 april 2018 11:54
Beeld © Orion Span

Echt exclusief en bijzonder reizen, dat doe je als toerist natuurlijk niet op aarde. Wie op zoek is naar een echt avontuur, gaat de ruimte in. Enige minpunt: je moet niet al te gehecht zijn aan veel ruimte voor jezelf. Oh, en goedkoop is het ook niet.

Twaalf dagen lang zweven door de ruimte, ruim 300 kilometer boven de aarde. Zo snel, dat je in die tijd 384 zonsop- en ondergangen ziet. Als het aan het bedrijf Orion Span ligt moet dit vanaf 2022 mogelijk zijn.

Kostenplaatje: zo'n 7,7 miljoen euro voor de hele reis.

Foto's delen vanuit de ruimte

Het Aurora Station, waarin je zult verblijven, is volgens de makers 'het eerste luxehotel in de ruimte'. Of dat zo is, mag je zelf beoordelen: het station biedt plek aan slechts vier ruimtetoeristen, en twee astronauten. Die delen een ruimte van ongeveer 13 meter lang en 4 meter breed, die aan alle kanten uitzicht biedt op de ruimte en de aarde.

Miniatuurvoorbeeld

Weinig ruimte, maar wel een enorm televisiescherm. Beeld: Orion Span

Er is wifi aan boord, volgens Orion Span 'het snelste internet in de hele ruimte, zodat je je foto's meteen met je naasten kunt delen'. Gezien de de gemiddelde snelheid van ruimte-internet, is het de vraag hoe snel dat precies is.

Geen vijfsterrenresort

Goed, het is misschien allemaal wat minder luxe dan het gemiddelde vijfsterrenresort, maar dan heb je wel een unieke astronautenervaring. Wie mee wil, moet dan ook eerst een astronautentraining van drie maanden voltooien om te begrijpen wat het inhoudt om in de ruimte te zijn. 

Die is nodig, waarschuwt Orion Span-oprichter Frank Bunger in een gesprek met Bloomberg. Vooral het opstijgen en landen is niet voor watjes. "We verkopen niet het equivalent van een strandvakantie, maar dan in de ruimte."

Miniatuurvoorbeeld

Beeld: Orion Span

Richard Branson

Mocht je willen reserveren, dan kan dat hier. Let op: dat kost je wel 65.000 euro. Mocht je trip uiteindelijk niet doorgaan, dan krijg je die natuurlijk gewoon weer terug.

In dat geval kun je altijd nog wachten op Richard Branson, want ook zijn bedrijf Virgin Galactic wil over een paar jaar toeristen de ruimte inschieten. Hoeveel een retourtje ruimte bij Virgin gaat kosten, is nog niet bekend.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van