Buitenland

Acrobaat Cirque du Soleil overlijdt na zware val

18 maart 2018 21:56 Aangepast: 20 april 2018 03:00
Yann Arnaud (links) tijdens een optreden in New York in 2013. Beeld © Getty Images

Een tragisch ongeluk bij Cirque du Soleil. Een acrobaat van het wereldberoemde circus overleed gisteravond toen het bij een act in Florida vreselijk misging.

Het ongeluk gebeurde bij een optreden in Tampa tijdens een act met aerial straps, maakte Cirque du Soleil​ vandaag via Twitter bekend.

De acrobaat, Yann Arnaud, kwam hard ten val op het podium. De 38-jarige Fransman werd direct afgevoerd naar een ziekenhuis en overleed daar aan zijn verwondingen.

'Hij was bij iedereen geliefd'

De hele Cirque du Soleil-familie is in shock, zegt de directeur van het circus, Daniel Lamarre, in een verklaring. Yann Arnaud werkte 15 jaar voor het circus. "Hij was geliefd bij iedereen die het geluk had om met hem te mogen werken."

Miniatuurvoorbeeld

Yann Arnaud (links) tijdens een optreden in New York in 2013.

Het circus zal er de komende tijd alles aan doen om de familie van de acrobaat te ondersteunen. De acrobaat was getrouwd en had twee dochters.

Ook het team waar Yann Arnaud in zat, krijgt hulp aangeboden 'in deze moeilijke tijd'. 

Het bedrijf probeert erachter te komen wat er precies is misgegaan en biedt de autoriteiten volledige medewerking aan in het onderzoek. Het circus heeft de geplande optredens van dit weekend geannuleerd.

Op YouTube staan beelden van vlak na het incident. Daarop is te zien dat het publiek de zaal verlaat terwijl een groot aantal hulpverleners zich om de Fransman ontfermen.

Bekijk hier de beelden:

‘’De mensen schreeuwden en kinderen waren helemaal van streek.’’

Veiligheidskoord

Het is niet het eerste fatale ongeluk bij het wereldberoemde circus. In 2016 ging het ook mis. Toen overleed Olivier Rochette, de zoon van één van de oprichters van het circus, na het vallen van een telescopische lift. In 2013 overleed vrouwelijke acrobate Sarah Guyard tijdens een optreden in Las Vegas toen het veiligheidskoord het begaf.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore