Buitenland

'1000 meisjes seksueel misbruikt in Britse stad, klokkenluiders ontslagen'

12 maart 2018 02:54 Aangepast: 04 april 2018 22:31
Archieffoto. Beeld © iStock

Een enorm misbruikschandaal in de Britse stad Telford. 40 jaar lang zouden tienermeisjes zijn misbruikt door een bende. Tot wel 1000 meisjes zouden het slachtoffer zijn. Sommigen van hen raakten zwanger.

Dat meldt de Britse krant Daily Mirror. Meisjes zo jong als 11 jaar zouden gedrogeerd, geslagen en verkracht zijn. Drie slachtoffers werden vermoord, twee andere doden zijn gelinkt aan de bende.

Slachtoffers niet geloofd

Volgens de Mirror deed de politie niets met aangiftes. De slachtoffers werden niet geloofd. Uit een rapport van de gemeente zou blijken dat hulpverleners al in de jaren 90 wisten van het misbruik.

Twee klokkenluiders die de zaak aankaarten, werden gestraft. Eén van hen is een politiefunctionaris die papieren over het misbruik doorspeelde aan de krant. De ander is een hulpverlener die moest vertrekken nadat ze over het misbruik verteld had.

Slachtoffers vermoord

De details van het misbruik zijn gruwelijk. Zoals de zaak van de 14-jarige Lucy. Zij werd in 1997 het slachtoffer van één van de pedofielen. Ze raakte zwanger van haar misbruiker.

Later kwamen Lucy, haar moeder Eileen en haar zus van 17 om bij een woningbrand. De dader werd veroordeeld voor de brand, maar niet voor het misbruik, schrijft de Mirror.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore