Ga naar de inhoud
Buitenland

Trump dreigt opnieuw met heffingen op Europese auto's

Donald Trump tijdens de campagnebijeenkomst in Moon Township (een voorstad van Pittsburgh)/ Beeld © AFP

De Amerikaanse president Donald Trump heeft opnieuw gedreigd de invoerheffingen op auto's uit Europa te verhogen. Dat deed hij op een campagnebijeenkomst. "We zullen Mercedes Benz heffingen opleggen, we zullen BMW heffingen opleggen."

Trump was in 'swing state' Pennsylvania op een campagnebijeenkomst van de Republikein Rick Saccone, die strijd voor een plek in het Huis van Afgevaardigden. "We redden het staal en een heleboel staalfabrieken openen nu hun deuren om wat ik deed. Staal is terug en aluminium is terug", hield Trump zijn uitzinnige publiek in Pennsylvania voor.

'Afgrijselijke belemmeringen'

Trump twitterde diezelfde avond dat hij Europa zal vrijstellen van de hogere importtarieven op staal en aluminium als de EU de 'afgrijselijke belemmeringen en tarieven' afschaft die voor Amerikaanse producten gelden. "Zo niet, dan belasten we hun auto's etc." Pittsburgh, dat in Pennsylvania ligt, geldt als de geboortestad van de Amerikaanse staalindustrie.

Vorige week zei Trump al dat hij importheffingen wilde invoeren voor buitenlands staal en aluminium, een maatregel waardoor vooral de auto-industrie zou worden getroffen.

Correspondent Erik Mouthaan volgt Trump op de voet. Deze week, welke zender kijkt Trump het liefst?

 

 

Mis niets over het presidentschap van Donald Trump en de laatste politieke ontwikkelingen in Amerika.  Abonneer je hier via de volg-knop op het laatste nieuws.