Ga naar de inhoud
Buitenland

Perschef en vertrouweling Trump vertrekt uit Witte Huis

Hope Hicks vorige week in het Witte Huis. Beeld © EPA

Hope Hicks, de perschef van het Witte Huis, heeft ontslag genomen. Volgens The New York Times zei ze tegen collega's alles te hebben bereikt wat ze wilde.

Witte Huis-woordvoerster Sarah Sanders bevestigde het aanstaande vertrek van Hicks. Ze gaf geen reden. De scheidende directeur deed dat evenmin. "Ik wens de president en zijn regering het allerbeste toe bij het leiden van ons land'', was Hicks verklaring die het Witte Huis naar buiten bracht.

Hicks was sinds september de directeur communicatie van het Witte Huis. Het voormalige model (29) sloot in 2016 zonder enige politieke ervaring aan bij het campagneteam van Trump. Na zijn inauguratie als president groeide ze uit tot een van zijn naaste vertrouwelingen. "Hope is voortreffelijk en heeft geweldig werk afgeleverd de afgelopen drie jaar'', aldus Trump.

Afgelopen dinsdag werd Hicks nog langdurig verhoord door de Congresleden die onderzoek doen naar Russische bemoeienis met de Amerikaanse presidentsverkiezing. Volgens een ingewijde zou ze de commissie hebben verteld dat campagneleider Paul Manafort die baan nooit zou hebben gekregen als zijn achtergrond even goed was gecontroleerd als bij andere medewerkers. Ze bekende ook wel eens een leugentje om bestwil te hebben verspreid maar voegde eraan toe dat het nooit om essentiële zaken ging.

Het team van Trump is flink uitgedund, vertelt correspondent Erik Mouthaan in deze TrumpUpdate.

Meer op rtlnieuws.nl:
Trumps schoonzoon Kushner voortaan weggehouden bij vertrouwelijke informatie