Ga naar de inhoud
Buitenland

Facebook verbiedt reclame voor cryptocurrency en ICO's

Beeld © Getty

Facebook vindt dat advertenties voor cryptocurrencies, binaire opties en ICO's niet thuis horen op het platform, en verbiedt bedrijven er nog reclame voor te maken.

Het sociale platform wil gebruikers beschermen tegen misleidende advertenties, en heeft daarom een verbod op specifieke advertenties toegevoegd aan het advertentiebeleid.

Volgens Facebook worden financiële producten als cryptocurrency, binaire opties en initial coin offerings (ICO's) vaak geassocieerd met misleidende en risicovolle praktijken. Bedrijven die dit soort producten aanbieden, doen dat volgens het platform vaak niet te goeder trouw. Als voorbeeld noemt Facebook reclames met teksten als 'New ICO! Buy tokens at a 15% discount NOW!' en 'Use your retirement funds to buy Bitcoin!'

Facebook en Instagram

Het nieuwe beleid wordt in eerste instantie breed opgezet en later verscherpt, laat het bedrijf weten. Het gaat gelden voor Facebook, Instagram en het Audience Network.

Meer weten over cryptocurrency en ICO's? In de Grote Cryptoshow over altcoins leggen we uit hoe ze werken en wat je kunt vertrouwen: