Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Nasleep Brexit

'Na Brexit neemt Groot-Brittannië alle EU-regels over'

01 oktober 2016 23:44 Aangepast: 30 juli 2017 05:30
Beeld © EPA

Als de Brexit straks een feit is, zal er voor de Britten de eerste jaren nog niets veranderen. Groot-Brittannië zal na het vertrek uit de EU alle regels en wetten van de unie in de Britse wetten opnemen. Dat zal de Britse premier Theresa May volgens de omroep ITV vandaag bekend maken in een toespraak tot haar conservatieve partij.

In de jaren na de Brexit zullen overbodige voorschriften een voor een worden geschrapt. Volgens de omroep wil May het bedrijfsleven daarmee geruststellen en meer zekerheid geven. De omroep gaf geen bronnen voor het bericht en een woordvoerder van de premier wilde geen commentaar geven.

Voor september 2017

In een gesprek met de Sunday Times zei May dat Groot-Brittannië in elk geval voor september volgend jaar, als in Duitsland verkiezingen zijn, artikel 50 in werking zal hebben gezet waarna de onderhandelingen over het vertrek uit de EU kunnen beginnen. Voorafgaand aan de onderhandelingen zal het Britse parlement een 'grote intrekkingswet' aannemen die de wet vervangt waarmee het land lid werd van de EU.

May sluit uit dat er in Groot-Brittannië vervroegde verkiezingen zullen worden gehouden. Volgens haar veroorzaakt dat alleen maar instabiliteit. De verkiezingen zij nu gepland voor 2020.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore