Buitenland

Vandaag is het 'Trump Day', dit kun je van ons verwachten

20 januari 2017 05:00 Aangepast: 29 juli 2017 04:30

Vandaag is het eindelijk zover: Amerika krijgt een nieuwe president. Op RTL Z en onze websites kun je de inauguratie van Donald Trump de hele dag volgen. Dit gaan we doen.

Iets voor 18:00 uur (Nederlandse tijd) wordt president Trump officieel ingezworen in Washington. De ceremonie begint al eerder en is live te zien op RTL Z en op rtlz.nl en rtlnieuws.nl.

Bij de ceremonie zijn onder meer Hillary en Bill Clinton en oud-presidenten Jimmy Carter en George W. Bush. Zijn vader en moeder, George H.W. Bush en Laura Bush, zijn niet aanwezig. Ze werden deze week opgenomen in het ziekenhuis.

Op RTL Z:

Vanaf 14:15 uur kun je kijken naar een speciaal programma. Onder leiding van Roland Koopman zullen Amerika-deskundigen Heleen Mees en Jan-Kees Emmer de inauguratie bespreken en hun blik vooruit werpen op de komende vier jaar onder president Trump. Tussendoor wordt live geschakeld naar Erik Mouthaan, die in Washington aanwezig is bij de inhuldiging.

Het volledige programma van 'Trump Day' op televisie

10.15 uur:Bestemming Witte Huis: ras in Amerika. Over racisme en zijn geschiedenis in de VS. De Republikeinse Partij die een ‘oude blanke mannenpartij’ wordt; minderheden die Democratisch stemmen; de aanslag op een zwarte kerk in South Carolina
11.15 uur: Bestemming Witte Huis: Over de teloorgang van de Amerikaanse Industrie.
12.15 uur: Bestemming Witte Huis: Trump de zakenman. Over zijn imperium, zijn verworvenheden en zijn controverses.
13.15 uur: Bestemming Witte Huis: De Muur. Over de controversiële grensafscheiding die de kersverse president wil gaan bouwen.
14.15 uur: Een korte voorbeschouwing op de inauguratie met live schakelingen naar Erik Mouthaan in Washington.  
17.00 uur: Live meekijken bij de inauguratie en de speech die Trump daarna zal geven. Voor- en nabeschouwing zullen gebeuren met Amerika-deskundigen Heleen Mees en Jan-Kees Emmer.
20.30 uur: Z Doc: Verhuizen in het Witte Huis
21.30 uur: Z Doc: Het Leven in het Witte Huis

Op rtlnieuws.nl:

Via rtlnieuws.nl houden we je de hele dag op de hoogte. Vanaf 15:30 uur vertellen we van minuut tot minuut wat er gebeurt in Washington in ons liveblog.

Op de site kun je live meekijken met de speciale uitzending van RTL Z en de inauguratie. Correspondent Erik Mouthaan geeft duiding.

Om alvast in de stemming te komen, zo gaat de inauguratie in zijn werk: 

Meer op rtlnieuws.nl:
Trump Day: Zo wordt Trump geïnaugureerd

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore