Buitenland

Bild zet haatdragende Facebookreacties in krant

20 oktober 2015 15:35 Aangepast: 20 oktober 2015 16:26

'Ga naar huis, strontvolk' en 'Zijn we niet allemaal een beetje nazi?' Die en andere haatdragende reacties staan in de Duitse krant Bild. Met volledige naam en profielfoto erbij. Bild is er namelijk klaar mee.

Bild gaat de confrontatie aan met de vluchtelingenhaat op Facebook. "We nagelen vluchtelingenhaters aan de schandpaal", staat groot op de voorpagina te lezen. Het is genoeg geweest, vindt de krant namelijk

Wie haat zaait, oogst geweld
Volgens de krant is het nog niet eerder voorgekomen dat er zoveel hatelijke reacties zo open zijn gespuid in het land. "Ongebreideld en ongestoord plaatst men van alles, op Facebook en Twitter. Wie haat zaait, zal geweld oogsten."

Grens overschreden
Het gaat de krant niet om andere meningen, maar om de toenemende roepen om geweld op Twitter en Facebook. "De grens van vrijheid van meningsuiting of satire is allang overschreden", vindt Bild, "nu er wordt opgeroepen tot ernstige misdrijven of zelfs moord." Genoeg dus, en daarom plaatst de redactie twee pagina's vol Facebookreacties in de krant. Zelf schrijft Bild op Facebook: "De haat tegen andersdenkenden is van een ontoelaatbaar niveau. Daarom publiceren we de hatelijke opmerkingen tegen buitenlanders, politici, journalisten en kunstenaars."

Ook op de site van Bild zijn reacties doorgeplaatst. 

Thumbnail
 

Der Hass gegen Andersdenkende hat ein unerträgliches Maß erreicht. Darum veröffentlichen wir die Hass-Kommentare gegen Ausländer, Politiker, Journalisten, Künstler.

Posted by Bild on Tuesday, 20 October 2015

 

Meer op rtlnieuws.nl:

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore