Buitenland

Marine Le Pen op bezoek bij Poetin

24 maart 2017 16:34 Aangepast: 24 maart 2017 16:34
Marine Le Pen en Vladimir Poetin spreken met elkaar op het Kremlin. Beeld © ANP

Hun ontmoeting werd nergens aangekondigd, maar ze was er wel: Marine Le Pen heeft vandaag een bezoek gebracht aan aan het Kremlin, om haar banden met Vladimir Poetin aan te halen. "Deze bijeenkomst is belangrijk nu een ernstige terroristische dreiging boven ons allemaal hangt", zei de Franse politica.

De Front National-leidster bezocht de Russische president een paar uur nadat ze had opgeroepen om samen te strijden tegen het terrorisme en een einde te maken aan de sancties van de Europese Unie tegen Rusland.

'EU-sancties contraproductief'

Gisteren nog werd ze door de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov geprezen als 'realist' en niet als vertegenwoordigster van 'populistische' politieke opvattingen. Le Pen gaf nog maar eens aan altijd al tégen de strafmaatregelen van de EU tegen Rusland te zijn geweest. Ze noemde die sancties 'contraproductief'.

Het is bijzonder dat een presidentskandidaat voorafgaand aan de verkiezingen op bezoek gaat bij een staatshoofd. Op 23 april mogen de Fransen naar de stembus.

'Niet beïnvloeden'

"We proberen de gebeurtenissen niet op enige wijze te beïnvloeden, maar we behouden ons het recht voor vertegenwoordigers van alle politieke krachten van dat land te ontmoeten," zei Poetin op tv. "Onze partners in Europa en de Verenigde Staten doen dat ook." 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore