Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

09 oktober 2014 05:54

Woekerpolissen: ASR en Reaal maken er een potje van

Woekerpolissen: ASR en Reaal maken er een potje van

Het lukt 'staatsverzekeraars' ASR en Reaal maar niet hun klanten af te helpen van peperdure woekerpolissen, zoals minister Dijsselbloem van Financiën hun dat diverse keren heeft opgedragen.

En dat is extra wrang omdat zowel ASR en Reaal in staatshanden is. Bij Reaal is pas 45 procent van de klanten met een woekerpolis geholpen, bij ASR is nog niet één op de drie klanten 'ontwoekerd'. Het gaat om het type woekerpolis waarbij er geen waarde wordt opgebouwd. 

ZIE OOK: Wat is een woekerpolis? Vijf vragen

Ter illustratie: verzekeraar Nationale Nederlanden is al een heel eind verder op weg, daar zijn negen van de tien klanten inmiddels geholpen.

Toezichthouder AFM, die de cijfers bekendmaakte, is zeer teleurgesteld in de prestaties van ASR en Reaal, en neemt daar dan ook geen genoegen mee. De AFM dringt er bij de bedrijven op aan om er alles aan te doen om hun klanten van de dure woekerpolis, die als een molensteen om hun nek hangt, af te helpen.

ZIE OOK: Wat moet ik doen om compensatie te krijgen voor mijn woekerpolis?

De verzekeraars zeggen dat ze wel degelijk hun best doen, maar klanten zouden vaak niet of nauwelijks reageren op telefoontjes of brieven.

Topnieuws