We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

06 september 2013 08:37

Weer rel om goed doel

Na Alpe d'Huzes blijkt ook bij stichting MKI flink wat geld te worden achtergehouden. Van alle MKI-gelden zou hooguit de helft jaarlijks zijn terechtgekomen op de plaats van bestemming.

Volgens de krant de Stentor is MKI (Medical Knowledge Institute) 'ontploft'. Aanleiding is een conflict rond boegbeeld Harold Robles. die is opgestapt nadat hij door het bestuur was beschuldigd van oneigenlijk gebruik van stichtingsgelden, misbruik van academische titels en valsheid in geschrifte.

70.000 euro aan declaraties
Volgens het bestuur runden Robles en zijn vrouw MKI als een priv├ębedrijf, waarbij ruim 70.000 euro per jaar aan declaraties werden ingediend. Robles heeft altijd gezegd dat in zijn stichting niets aan de strijkstok blijft hangen.

MKI kwam vorig jaar september nog uitgebreid positief in het nieuws toen beschermheer bisschop Desmond Tutu Nederland bezocht. Hij verbleef vijf dagen in Deventer. FC Twente voetbalde ter gelegenheid van zijn komst en ter ondersteuning van MKI zelfs een thuiswedstrijd in shirtjes met de opdruk MKI. Tutu is op de hoogte van de crisis bij MKI en beraadt zich op zijn bemoeienis met de stichting.

Vorige maand werd bekend dat een bestuurder van Alpe d'Huzes ruim 2 ton had gedeclareerd en dus niet al het geld van de stichting naar het KWF ging. Dat beloofde de stichting wel. 

 

Topnieuws