We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

22 december 2015 12:30

Warme december: ijssculpturen druppelen weg, ijsbanen dicht

Leuk hoor, die zachte temperaturen, maar voor organisatoren van traditionele winterevenementen is het een lastige tijd.

Dat merken bijvoorbeeld beheerders van buitenschaatsbanen en de makers van ijssculpturen. 

Beelden druppelen weg
Normaal gesproken zou het buiten nu 4 graden boven nul moeten zijn, maar het is 12 graden. Daarom heeft buitenschaatsbaan Flevonice in Biddinghuizen vandaag de poorten gesloten: "We checken elke ochtend of er geschaatst kan worden, maar nu is de ijskwaliteit niet goed genoeg."

Ice Amsterdam op het Museumplein in de hoofdstad heeft ook problemen. Het is moeilijk om het ijs goed bevroren te houden. Door de wind kan het water niet vastvriezen en blijft de baan nat. Maar er kan nog wel op geschaatst worden.

Wie de ijssculpturen van het COOL Event in Scheveningen wil zien, moet ook snel zijn. De beelden druppelen langzaam weg. Volgens Bram Janson van het evenement kunnen de grote koelers de ijsbeelden door de hoge temperaturen in de tenten niet koud genoeg houden. De tentoonstelling gaat zaterdag een dag eerder dicht dan gepland.

 

Topnieuws