We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

13 januari 2016 07:46

Wakker Dier woest: 'Toch plofkip bij de Lidl'

Boos en geschokt zijn ze bij Stichting Wakker Dier. Supermarktketen Lidl had beloofd om per 1 januari geen plofkip meer te verkopen, maar Wakker Dier zegt dat dit nog steeds gebeurt.

De dierenwelzijnsorganisatie beschuldigt Lidl van 'het uithalen van een truc'. De supermarkt verkoopt weliswaar kip die minder snel groeit, maar selecteert alleen de vrouwtjes. De haantjes koopt Lidl niet, die worden doorgefokt voor andere kopers. "Zo wordt het plofkipprobleem natuurlijk niet opgelost", zegt een woordvoerder van Wakker Dier.

Spotje teruggetrokken
Eind december nog beloofden supermarktketens Albert Heijn, Jumbo en Lidl om te stoppen met de verkoop van plofkip. Albert Heijn stopte daar inderdaad per 1 januari mee en ook Lidl zei dat te doen. Jumbo volgt per 1 februari. Wakker Dier feliciteert in een radiospotje de supermarkten met deze keuze, maar trekt dit spotje nu terug.

Lidl laat in een reactie aan het AD weten dat het Wageningen Universiteit een onderzoek laat starten naar de relatie tussen het kippenras, de leefomstandigheden en het welzijn van de dieren. "Wij gaan bij onze leverancier na op welke termijn we kunnen omschakelen naar een ander ras, als de uitkomst van het onderzoek dat vraagt."

Meer op rtlnieuws.nl

Topnieuws