We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

16 maart 2015 16:39, in:

Uitbraak vogelgriep

Vogelgriep Barneveld: geen nieuwe maatregelen meer nodig

Het vogelgriepvirus in Barneveld heeft zich beperkt tot één pluimveebedrijf, blijkt uit uitslagen van bloedmonsters. En dus zijn er geen nieuwe maatregelen meer nodig.

De zeventien bedrijven in een straal van een kilometer rond de getroffen onderneming blijken vogelgriepvrij te zijn. Dat meldt het ministerie van Economische Zaken op basis van  definitieve testuitslagen van vandaag.

ZIE OOK: Moet ik me zorgen maken om vogelgriep?

De maatregelen die zijn genomen, blijven van kracht tot en met 2 april. Het gaat om een vervoersverbod voor pluimvee, eieren, pluimveemest en strooisel. Ook geldt tot die datum een ophok- en afschermplicht voor commercieel gehouden pluimvee.

Bij het getroffen bedrijf zijn 30.000 legkippen afgemaakt om verdere verspreiding van de milde variant van de vogelgriep te voorkomen.