We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

12 maart 2015 13:34, in:

Uitbraak vogelgriep

Verdenking van vogelgriep op boerderij in Barneveld

Op een boerderij in de Gelderse gemeente Barneveld is mogelijk vogelgriep uitgebroken.

De gemeente Barneveld bevestigt de verdenking tegen RTL Nieuws. Volgens de Barneveldse krant zou het gaan om een pluimveebedrijf met 22.000 dieren. Barneveld hoort bij de gemeenten met de meeste kippen van Nederland. Binnen de gemeentegrenzen gaat het om ruim 3 miljoen dieren.

Varianten
Het ministerie van Economische Zaken laat de Nederlandse Voedsel- en Warenarenautoriteit uitzoeken of het echt om vogelgriep gaat. Vandaag wordt de uitslag van het onderzoek bekend.

Er bestaan veel varianten van vogelgriep: milde, zogenoemde laagpathogene varianten, en gevaarlijke, zeer besmettelijke versies, de hoogpathogene virussen. 

ZIE OOK: Moet ik me zorgen maken om vogelgriep?

In Nederland is sinds 16 november in vier plaatsen vogelgriep geconstateerd: Zoeterwoude, Hekendorp, Ter Aar en Kamperveen.