We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

19 mei 2013 18:08

Twee lichamen gevonden in Amsterdam-Rijnkanaal

ANP - De politie heeft de omgeving afgezet

Een voorbijganger heeft vanmiddag in het Amsterdam-Rijnkanaal twee lichamen gevonden in de buurt van Wijk bij Duurstede. De politie onderzoekt of het gaat om de lichamen van de vermiste broertjes Ruben (7) en Julian (9).

De lichamen werden gevonden bij een duiker, een afwateringsbuis onder de weg, nadat een voorbijganger de politie had gemeld dat hij iets had zien drijven.

Het zal zeker nog enkele uren duren, voordat er met zekerheid iets gezegd kan worden over de identiteit van de gevonden lichamen. De politie zocht op deze plek nog niet eerder naar de broertjes, maar de vindplaats ligt wel in de buurt van Doorn waar de politie al dagen op zoek is naar de twee jongens.

Rond de vindplaats is een enorme toeloop van belangstellenden. De politie heeft een ruim gebied afgezet en roept iedereen dringend op niet naar de plaats van het onderzoek af te reizen.

Twee weken vermist

De broertjes Ruben en Julian zijn sinds 6 mei vermist. Ze waren die dag bij hun vader, die de ochtend erna gevonden werd in de bossen bij recreatiegebied het Doornse Gat waar hij zelfmoord had gepleegd. Sindsdien ontbreekt van zijn twee kinderen elk spoor.

Dagelijks wordt er op grote schaal gezocht naar de twee jongens. Nadat de politie de laatste rit van de vader had weten te reconstrueren, zijn elke dag honderden vrijwilligers op zoek naar een spoor van Ruben en Julian.

Hulp gezocht

Dit weekend werd ook bekend dat hun vader al eerder had gezinspeeld op een familiedrama. Hun moeder had daarom ook al aangeklopt bij hulpverleners. Jeugdzorg en de Raad voor de Kinderbescherming werden bij het gezin betrokken. De afspraak met de Kinderbescherming stond gepland voor 7 mei, de dag dat vader Jeroen zelfmoord pleegde.

Volg de ontwikkelingen op de voet in ons liveblog.

Tijdlijn vermissingszaak broertjes Ruben en Julian

Topnieuws