We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

07 mei 2013 21:18

Twee broertjes vermist na zelfmoord vader

Facebook

De politie zoekt met man en macht naar twee vermiste jongetjes in Doorn. De broertjes waren bij hun vader en die heeft zichzelf dinsdagochtend in het recreatiegebied Het Doornse Gat van het leven beroofd.

Aan het eind van middag werd bekend dat de kinderen bij hun vader zouden moeten zijn. Niemand weet waar de jongetjes nu zijn.

Het gaat om Ruben van 9 jaar en Julian van 7 jaar. Ze hebben een mager postuur en zijn donkerblond. Ze zijn op maandagavond 6 mei om 20.00 uur voor het laatst gezien.

Militairen

Met militairen, een helikopter en honden is de politie op zoek. Agenten met paarden doorzoeken het recreatiegebied. Een onderzoeksteam zoekt ook naar mogelijke andere verblijfsplekken. Drie vrachtwagens met mariniers zijn later op de avond aangekomen bij het Doornse Gat om mee te helpen, zag RTL Nieuws-verslaggever Antoin Peeters.

Het Doornse Gat ligt in een voormalige zandafgraving aan de noordzijde van de weg Doorn-Leersum. Het is omgeven door bossen. Op het gebied zelf zijn tent- en caravanweiden, speelplaatsen en een zandhelling die als speelheuvel wordt gebruikt.

'Kleine mannetjes'

Op Facebook doet de moeder van de broertjes een oproep. Ze vraagt mensen uit te kijken naar haar 'kleine mannetjes'. Het bericht is inmiddels duizenden keren gedeeld.

Ook de politie roept op Twitter op uit te kijken naar de jongens. "Deze twee lieve mannetjes worden vermist, zoontjes van een lieve vrouw willen jullie retweeten?"

RTV Utrecht heeft inmiddels gesproken met een tante van de broertjes. Zij laat weten dat de familie in grote spanning zit en wil verder niets kwijt over privézaken.

Topnieuws