We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

Trein ontspoord

Trein ontspoord

Bij Hilversum ontspoorde op 15 januari een trein. De Onderzoeksraad voor Veiligheid gaat de ontsporing onderzoeken. Ook wordt een onderzoek gedaan door de Inspectie voor Leefomgeving en Transport (ILT). Dit onderzoek duurt enkele maanden.

Bij Hilversum ontspoorde op 15 januari een trein. De Onderzoeksraad voor Veiligheid gaat de ontsporing onderzoeken. Ook wordt een onderzoek gedaan door de Inspectie voor Leefomgeving en Transport (ILT). Dit onderzoek duurt enkele maanden.

Bij Hilversum ontspoorde op 15 januari een trein. De Onderzoeksraad voor Veiligheid gaat de ontsporing onderzoeken. Ook wordt een onderzoek gedaan door de Inspectie voor Leefomgeving en Transport (ILT). Dit onderzoek duurt enkele maanden.

Topnieuws
meer stories
Meest gelezen: Nederland
22 januari 2014 10:02, in:

Trein ontspoord

ProRail: Alle 500 wissels zijn oké

ProRail: Alle 500 wissels zijn oké

ProRail heeft de afgelopen dagen 500 wissels gecontroleerd. Die zijn allemaal in orde, zegt de spoorbeheerder.

De controle werd uitgevoerd na het incident bij Hilversum waardoor vorige week een trein ontspoorde. Hoewel er geen defecten en onveilige situaties met wissels werden ontdekt, wordt uit voorzorg een aantal wissels opnieuw afgesteld. Waar nodig worden onderdelen preventief vervangen.

Voor een deel is dat inmiddels gebeurd. In een aantal gevallen worden wissels pas weer gebruikt wanneer onderdelen zijn vervangen. Dat zorgt enkele dagen voor wat overlast voor reizigers, meldt ProRail.

 

21 januari 2014 18:56, in:

Trein ontspoord

Onderzoeksraad voor Veiligheid onderzoekt ontsporing Hilversum

De Onderzoeksraad voor Veiligheid gaat de ontsporing van een trein bij Hilversum, vorige week, onderzoeken. Dat heeft de Raad besloten.

Onderzoekers van de Raad waren snel na het voorval op de plek van het ongeluk. Op basis van hun bevindingen, is het besluit genomen om een uitgebreid onderzoek te doen.

Woensdag liep de trein met 150 mensen aan boord uit de rails. Niemand raakte gewond. Het onderzoek naar de oorzaak van de ontsporing gaat volgens ProRail enkele maanden duren. Dat wordt uitgevoerd door de Inspectie voor Leefomgeving en Transport (ILT). Het onderzoek van de Onderzoeksraad is een apart onderzoek.

20 januari 2014 13:22, in:

Trein ontspoord

Extra check 500 wissels in Nederland na ontsporen trein

De oorzaak van de ontsporing van de trein vorige week bij Hilversum is hoogstwaarschijnlijk een defecte wissel. ProRail gaat daarom alle 500 wissels extra inspecteren.

Volgens de spoorbeheerder heeft zo'n defect zich nog nooit eerder voorgedaan. ProRail benadrukt dat de kans zeer klein is dat een vergelijkbaar defect zal worden aangetroffen.

Volgens de spoorbeheerder kan het controleren van de wissels met overlast voor de treinreiziger gepaard gaan.

18 januari 2014 08:10, in:

Trein ontspoord

ProRail kiest snelle oplossing: treinen Hilversum rijden weer

Goed nieuws voor de treinreizigers die langs Hilversum moeten. Sinds vanochtend rijden er weer treinen, nadat eerder deze week een trein was ontspoord.

Dat meldt spoorbeheerder ProRail. Het treinverkeer lag tussen Hilversum en Naarden-Bussum sinds woensdagmiddag stil, nadat er een trein uit de rails was gelopen.

Het herstel zou aanvankelijk tot maandagochtend gaan duren, maar het eindtijdstip schoof telkens naar voren op omdat het werk voorspoedig liep. "Alles loopt nu weer volgens plan", aldus een woordvoerster van ProRail.

Gewoon recht spoor
De kapotte wissel is niet teruggeplaatst. Omdat de juiste wissel niet op korte termijn leverbaar was, is gekozen om gewoon recht spoor te bouwen. "Die functionaliteit kunnen we missen in de treindienst", zegt Pieter de Gier, inspecteur bij ProRail. "Dit was gewoon de snelste oplossing".

 

17 januari 2014 08:31, in:

Trein ontspoord

Herstel spoor gaat sneller, morgen weer treinen naar Hilversum

De herstelwerkzaamheden na de ontsporing van afgelopen woensdag gaan sneller dan verwacht.

Het treinverkeer tussen Hilversum en Naarden-Bussum wordt morgenvroeg om 08:00 uur weer hervat. Aanvankelijk zou het treinverkeer tot maandagochtend stilliggen. De tijdwinst zit in de beslissing om vier wissels die beschadigd waren, niet te vervangen door nieuwe wissels maar door recht spoor.

Over een lengte van 250 meter is nieuw spoor neergelegd, inclusief dwarsliggers en bovenleiding. Vandaag wordt nog gewerkt aan de seinen.

3 jaar geleden
twitter thumbnail

“Herstel sporen #Hilversum verloopt voorspoedig. Morgenochtend om 8.00 uur worden sporen weer in dienst gesteld.” @ProRail op Twitter

16 januari 2014 06:40, in:

Trein ontspoord

Treinstoring Hilversum gaat nog dagen duren

Het treinverkeer tussen Hilversum en Naarden-Bussum ligt nog zeker tot maandagochtend 06:00 uur stil. Het herstellen van de schade door de ontsporing van gisteren duurt langer dan eerder gedacht.

Aanvankelijke verwachtte de NS gezegd dat het treinverkeer vandaag tot in de ochtendspits stil zou liggen, maar de schade aan het spoor is groter dan gedacht. Wissels en bovenleiding zijn kapot en ook het spoor is beschadigd. Waardoor de trein uit de rails is gelopen, is nog niet bekend.

Reizigers kunnen omreizen via Amsterdam-Zuid of via Utrecht Centraal. Ook rijden er bussen tussen Hilversum en Naarden-Bussum.

15 januari 2014 17:24, in:

Trein ontspoord

Twee mensen met klachten in ontspoorde trein

Eén persoon in de ontspoorde trein bij Hilversum heeft last van zijn of haar knie, iemand anders heeft rugpijn. Dat meldt de politie op Twitter.

Het tweede rijtuig van de trein richting Naarden-Bussum kwam naast het spoor terecht. Hoe dat kon gebeuren is nog niet duidelijk. De trein staat deels op een spoorwegovergang.

Door de ontsporing is er voorlopig geen treinverkeer mogelijk tussen Hilversum en Naarden-Bussum. De NS zet bussen in. Reizigers moeten rekening houden met een vertraging van meer dan 60 minuten. 

15 januari 2014 16:12, in:

Trein ontspoord

Trein ontspoord bij Hilversum

Een trein bij Hilversum is zojuist uit de rails gelopen. Het gaat om een reizigerstrein in de richting van Weesp.

Dat laat een woordvoerder weten aan RTL Nieuws. Het treinstel staat rechtop ter hoogte van de Noorderweg en blokkeert geen tegenliggend spoor. Er zijn voor zover bekend geen gewonden.

Naar Amsterdam, Almere via Utrecht
Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van ongeveer een uur, meldt de NS. De verstoring is naar verwachting pas vannacht rond 2:00 uur verholpen. Vooral reizigers tussen Utrecht Centraal/Hilversum en Almere zijn de dupe. Zij moeten nu via Utrecht en Amsterdam Zuid reizen.

Ook reizigers vanuit Hilversum/Amersfoort moeten omreizen via Utrecht.