Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

10 november 2013 21:48, in:

Gijzeldrama Reuver

Stille tocht in Reuver na gijzelingsdrama

Het 3-jarige meisje dat donderdag in Reuver werd doodgeschoten door haar vader, wordt dinsdagavond herdacht met een stille tocht. De tocht is een initiatief van nabestaanden.

De stoet dinsdagavond trekt door het Limburgse dorp langs het huis aan de Zonnedauw waar donderdag de vader zijn dochtertje en vervolgens zichzelf van het leven beroofde uit woede om een omgangsregeling. Vlak daarvoor schoot hij de moeder van het kind op straat neer. De vrouw raakte daardoor ernstig gewond.

Roze kleren en lampions
De nabestaanden vragen deelnemers aan de stille tocht zich als eerbetoon aan het meisje in roze te kleden en lampions mee te dragen. De tocht begint om 18.00 uur bij Zalencentrum De Schakel. In het gemeentehuis van Reuver ligt vanaf morgenmiddag een condoleanceregister. 

De gemeente Beesel (waaronder Reuver valt) had eerder al besloten dat de opening van het carnavalsseizoen van 11 november in Beesel niet doorgaat, net als de lampiontocht voor Sint Maarten en het Sint-Maartensvuur op 11 november in Reuver. De gemeente heeft aan de carnavalsverenigingen gevraagd om te overwegen de festiviteiten niet door te laten gaan.