We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

19 oktober 2015 15:33

'Steeds meer problemen bij jeugdzorg'

Ouders lopen tegen steeds meer hindernissen op als ze jeugdzorg voor hun kinderen willen regelen. De problemen nemen toe, in omvang en in ernst.

Mensen weten niet waar ze terechtkunnen, het duurt lang voordat er een eerste gesprek plaatsvindt en daarna moeten ze lang wachten op nieuwe actie. Dat blijkt uit een rapport van de Monitor Transitie Jeugd, waarin samenwerkende belangengroepen in de gaten houden hoe de gemeenten de verantwoordelijkheid voor de jeugdzorg overnemen van het Rijk.

Ook vinden de belangengroepen dat de privacy van de ouders en kinderen niet goed geregeld is. De informatie over eerdere hulp gaat naar een wijkteam maar het is onduidelijk wie er toegang tot die informatie heeft en hoe de informatie is beveiligd. 

"Het rapport gaat over juli, augustus en september. "Maar als we kijken naar de meldingen in oktober, neemt dit zeker niet af. We zien nog geen licht aan het einde van de tunnel", vertelt een woordvoerder van de monitor. 

Meer op RTLNieuws.nl:
Medewerkers jeugdhulp ontevreden over overgang jeugdzorg naar gemeenten

Topnieuws