We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

10 april 2015 06:25

Seks met gevangene, cipier op non-actief

Een gevangenisbewaarster in de gevangenis van Nieuwegein is op non-actief gezet omdat zij seks zou hebben gehad met een gevangene.

Dat blijkt uit een verklaring onder ede bij de Utrechtse rechtbank van een voormalige gevangene. Die deed een boekje open over vermeende corruptie binnen de inrichting en de vrijpartij tussen een gevangene en de cipier, schrijft De Telegraaf.

ZIE OOK: Mishandelde agente wil compensatie jeugdspelers Ajax

Binnen de gevangenismuren circuleren foto's van de daad. Het incident kwam naar buiten toen een ex-gedetineerde een belastende verklaring aflegde in de zogenoemde gevangenismoordzaak. Volgens de gevangene is 'alles mogelijk, als je bewakers maar geld geeft'.

Voor het juiste bedrag zou het mogelijk zijn telefoons, alcohol en drugs naar binnen te smokkelen. Bronnen melden aan De Telegraaf dat het al tijden rommelt binnen de muren van de gevangenis.

 

Topnieuws