Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

29 december 2015 13:42

School: fietsbegeleiding bij azc 'correct'

"Netjes dat de gemeente dit regelt." Dat is de reactie van de school nadat naar buiten is gekomen dat schoolkinderen uit Kaatsheuvel begeleiding krijgen om langs het asielzoekerscentrum te fietsen.

De gemeente Loon op Zand stuurt vanaf maandag begeleiders mee met de kinderen die langs een tijdelijke opvanglocatie voor 1200 asielzoekers moeten rijden. Het gaat om leerlingen die speciaal onderwijs volgen in Waalwijk.

De school vindt de actie van de gemeente 'correct'. "We zien geen veiligheidsrisico, het wordt hoogstens wat drukker langs de weg. Maar omdat het toch om wat moeilijkere kinderen gaat vinden we het netjes dat de gemeente dit regelt", zegt Marlon van de Put, directeur van de school.

Te gast
Het COA vindt de begeleiding voor de leerlingen geen probleem. "Als een gemeente dit noodzakelijk acht is het prima. Wij zijn daar slechts te gast."

Er komen rond de jaarwisseling 1200 asielzoekers naar Kaatsheuvel. Ze worden opgevangen in stacaravans in een vakantiepark. 

Vluchtelingenwerk Nederland zei eerder vandaag de begeleiding 'geen oplossing' te vinden. "Je bevestigt zo alleen maar de angst die er is. Je geeft een verkeerd signaal af", aldus woordvoerder Martijn van der Linden. 

Meer op rtlnieuws.nl:
Scholieren Kaatsheuvel krijgen begeleiding bij fietsen langs azc

Topnieuws