Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

Kind met 3 jaar naar school? (4)


07 februari 2015 12:26
twitter thumbnail

“Mooi dat nu ook #Samsom wil investeren in jonge kinderen. Maar waarom houdt #PvdA dat al tijden tegen in Kamer?!! t.co/qWto2TYdXC@svanweyenberg (Steven van Weyenberg, D66) op Twitter

07 februari 2015 07:22, in:

Kind met 3 jaar naar school?

Samsom: Kind met 3 jaar naar school

Om de kloof te overbruggen tussen 'een kansarme onderlaag en een bovenlaag met alle mogelijkheden' wil Diederik Samsom dat kinderen al op 3-jarige leeftijd naar school gaan.

Hij schrijft dit in een opiniestuk in de Volkskrant. Volgens de PvdA-voorman worden de verschillen in de samenleving steeds hardnekkiger en breder en dreigen ze van generatie op generatie te worden overgedragen. "Sociaal-democraten mogen zich hier nooit bij neerleggen. Verheffing en verbinding is onze opdracht."

ZIE OOK: Wilders tegen Samsom: U heeft een zieke geest

De grootste mogelijkheden daarvoor liggen 'vóór de huidige start van het onderwijs. Niet-cognitieve vaardigheden worden vooral op zeer jonge leeftijd aangeleerd', schrijft de PvdA-leider.

"Als we het in de toekomst aandurven om het schoolgaan al op 3-jarige leeftijd te beginnen, geven we een nieuwe impuls aan het onderwijs als verheffingsmachine", meent Samsom, die het 'verschil in financiële, maar vooral ook maatschappelijke waardering tussen hoog- en laaggeschoolde arbeid' ziet groeien. 

ZIE OOK: Met 3 jaar naar school? 'Paard achter de wagen spannen'