We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

30 januari 2012 06:32

PVV: hooguit vijf jaar alimentatie van ex-partner

PVV: hooguit vijf jaar alimentatie van ex-partner

De PVV wil dat bij echtscheidingen de partneralimentatie moet worden ingekort van twaalf naar vijf jaar. PVV-kamerlid Louis Bontes werkt aan een wetsvoorstel, melden verschillende media.

Volgens Bontes is de huidige termijn van twaalf jaar niet meer van deze tijd. "Mijn voorstel is in de eerste plaats bedoeld om de mensen tegemoet te komen die jarenlang op een houtje moeten bijten om hun bankhangende partner te kunnen financieren", zegt de PVV'er onder meer in het AD.

Iedereen moet na een scheiding binnen vijf jaar financieel op eigen benen kunnen staan, vindt Bontes. "In de vijf jaar alimentatie kun je zelfs nog een opleiding afronden, als het nodig zou zijn. De enkele nieuwe bijstandsgevallen worden gedekt door minder belastingteruggave."

Kinderalimentatie gehandhaafd

De kinderalimentatie laat de PVV ongemoeid. Volgens de NOS is de PVV niet de enige partij die kritisch is over het huidige systeem. Ook de VVD, de PvdA en D66 werken aan een voorstel om de partneralimentatie aan te passen.

Topnieuws