We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

06 november 2013 13:47, in:

Goederentrein ontspoord

ProRail piekert over reparatie ontspoorde trein

Spoorbeheerder ProRail heeft nog niet besloten hoe de ontspoorde goederentrein bij Borne gerepareerd moet worden. De trein staat nog op het spoor van Almelo naar Hengelo en omdat er wielen uit de rails zijn gelopen, kan de trein niet wegrijden.

De spoorbeheerder overweegt de trein op te tillen met zwaar materieel, zodat er noodwielen onder de ontspoorde wagon gezet kunnen worden. De trein zou dan naar een dieplader kunnen rijden, die de kapotte trein verder vervoert.

Ook bestudeert de spoorbeheerder de mogelijkheid om de enorme schade die over 4 kilometer spoor is ontstaan te laten repareren door een zogenoemde robottrein, die op afstand bestuurd kan worden.

Mensen die schade hebben geleden door grind dat door de ontsporing rondspatte, kunnen dat melden bij ProRail.