Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

23 oktober 2014 11:52, in:

Vrachtwagenongeluk A12

Overzicht zware ongelukken met wegwerkers

Bij een ongeluk op de A12 is een wegwerker om het leven gekomen. Een tweede raakte zwaargewond. Hieronder een overzicht van eerdere ernstige incidenten waar wegwerkers bij waren betrokken:

29 april 2014:
Een wegwerker komt om het leven op een dijk tussen de Noord-Hollandse dorpen Monnickendam en Uitdam. Volgens de politie verliest de bestuurder van een auto de macht over het stuur ter hoogte van de wegwerkzaamheden, en botst daardoor tegen een verkeerslicht. Dat licht, dat was geplaatst ten behoeve van de werkzaamheden, valt bovenop de wegwerker.

12 december 2013:
Bij werk aan de rijksweg A15 bij Hoogvliet raakt een man zwaargewond na te zijn overreden door een graafmachine. Het 58-jarige slachtoffer komt met zijn onderlichaam onder de machine terecht, waarbij zijn beide benen worden verbrijzeld. De wegwerker liep achter de machine langs om koffie te pakken toen hij door de machinebestuurder over het hoofd werd gezien.

8 oktober 2013:
Een dodelijk ongeluk op de A58 bij Heinkenszand, tussen Vlissingen en Bergen op Zoom. Een vrachtwagenchauffeur rijdt op de vluchtstrook tegen een stilstaand busje van een 47-jarige man uit Yerseke, die daar werkzaamheden moet uitvoeren. De wegwerker was toen al uitgestapt en komt om het leven.

ZIE OOK: Chauffeuse vangt klap op en redt leven wegwerkers

19 juli 2011:
Een 28-jarige wegwerker uit IJsselmuiden overlijdt tijdens maaiwerk langs de A32 ter hoogte van Havelte (Drenthe). Hij wordt overreden door een 'eigen' beveiligingswagen. Deze wagen - die automobilisten met waarschuwingsborden en zwaailicht attendeert op de werkzaamheden - rijdt over het slachtoffer heen, die is uitgestapt om een put schoon te maken.

8 juni 2011:
Een automobilist rijdt op de A15 bij het Gelderse Wadenoijen een wegwerker aan. Die loopt meerdere botbreuken op. De wegwerker is langs de snelweg aan het werk en de automobilist kan hem niet meer ontwijken.

18 november 2010:
Een wegwerker wordt op de ringweg A10 in Amsterdam geraakt door een of meerdere wielen van een vrachtwagen. Het slachtoffer wordt in zijn rug getroffen en wordt in stabiele toestand per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.