Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

27 juni 2012 14:51

Ophef om gruwelijke twitterfoto's treinongeluk

Ophef om gruwelijke twitterfoto's treinongeluk

Schokkende foto's van een man die was aangereden door een trein hebben voor ophef gezorgd op Twitter. De makers hebben veel spijt en hebben na een oproep van de politie de foto's weggehaald.

De aanrijding gebeurde aan het eind van de ochtend bij Driehuis voor de ogen van veel scholieren. Een aantal daarvan heeft foto's gemaakt van de stoffelijke resten, en zette die op internet.

De schokkende beelden op het sociale netwerk Twitter hebben daar voor veel ophef gezorgd. De meeste mensen noemen het schandalig dat de jongeren foto's openbaar hebben gemaakt. Het onderwerp was zelfs korte tijd 'trending topic'. De meeste mensen vinden de foto's schaamteloos, respectloos en noemen het zieke foto's.

De politie Kennemerland zette al snel een oproep op Twitter om de foto's weg te halen. "Iedereen die foto heeft menen te moeten maken v. treinslachtoffer Driehuis, foto direct verwijderen, respectloos en gaat veel te ver!", twittert de politie.

Maker foto's heeft veel spijt

Een van de fotomakers heeft inmiddels via Twitter spijt betuigd. Hij heeft de foto's weggehaald en zegt dat hij in halve shock handelde: "Omdat het zo heftig was d8 ik er dus niet over na, ja gaat wel alleen ik haat mezelf egt voor wat ik heb gedaan", schrijft hij. "Als je iemand er zo bij ziet liggen dan denk je niet helder na hoor.. naja ik iniedergeval".

Voor de jongeren die getuige zijn geweest van het incident is op hun school slachtofferhulp ingeschakeld. Slachtofferhulp Nederland verwijst via Twitter ook naar de speciale hulpsite.

Topnieuws