We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

12 juni 2013 10:53, in:

Uitsluitsel over examens

Op een rij: deze examens moeten mogelijk over

Op een rij: deze examens moeten mogelijk over

Ook al is de kans klein dat de gestolen havo-, vwo- en vmbo-eindexamens landelijk ongeldig worden verklaard, toch zitten veel eindexamenkandidaten daarover nog in spanning. Vanmiddag komt er meer duidelijkheid.

Ook al is de kans klein dat de gestolen havo-, vwo- en vmbo-eindexamens landelijk ongeldig worden verklaard, toch zitten veel eindexamenkandidaten daarover nog in spanning. Vanmiddag komt er meer duidelijkheid. Dan bepaalt de Onderwijsinspectie of examens over gedaan moeten worden. 
 
  • Van het vmbo-k en vmbo-b lijken geen examens te zijn gestolen. Kandidaten horen volgens planning vandaag van hun school of ze zijn geslaagd.
  • Leerlingen van het vmbo-g en vmbo-t zonder economie in het vakkenpakket lijken geen 'gestolen' examens te hebben gemaakt. Zij horen vandaag of ze zijn geslaagd.
  • Leerlingen van vmbo-g en vmbo-t met economie in het vakkenpakket 8 kandidaten moeten afwachten of hun examen economie geldig is. Als dat het geval, dan krijgen zij daarna zo snel mogelijk te horen of zij zijn geslaagd.
  • Omdat onder meer de havo-examens van verplichte vakken Nederlands en Engels zijn gestolen, verkeert elke havist nog in onzekerheid. De inspectie bepaalt vandaag of één of meer havo-examens ongeldig worden verklaard. Is dat niet het geval, dan horen de havisten volgens planning morgen de examenuitslag.
  • Leerlingen van het vwo zonder scheikunde, biologie, wiskunde A en management en organisatie hebben geen 'gestolen' examens gemaakt. Zij horen volgens planning morgen of ze zijn geslaagd.
  • Leerlingen van het vwo mét scheikunde, biologie, wiskunde A en/of management en organisatie zitten nog in onzekerheid. Mocht één of meer van bovenstaande examens ongeldig worden verklaard, dan moeten zij deze overdoen. Zo niet, dan krijgen zij zoals gepland donderdag de examenuitslag.


Als examens ongeldig worden verklaard, dan moeten leerlingen die mogelijk opnieuw maken tijdens de herkansingsdagen volgende week dinsdag, woensdag en vrijdag. De kans bestaat dat dat voor sommige leerlingen niet voldoende is, omdat verscheidene herexamens op hetzelfde moment worden afgenomen.