We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

06 februari 2015 21:25, in:

Uitbraak vogelgriep

Ook ophokplicht beëindigd: kip mag weer naar buiten

Het pluimvee in Nederland mag vanaf zondag weer naar buiten. Vanwege de vogelgriep hebben de dieren sinds november binnen moeten zitten.

De laatste uitbraak is eind november geregistreerd. Twee weken geleden werden de meeste maatregelen al beëindigd. Alleen de ophokplicht bleef nog van kracht. Dat kwam doordat de wilde eenden die de vogelgriep vermoedelijk overbrachten, toen nog in Nederland verbleven. Die zijn inmiddels verder getrokken.

ZIE OOK: Maatregelen tegen vogelgriep overtreden

Het eind van de ophokplicht wordt vandaag gemeld door staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) in een brief aan de Tweede Kamer. Sinds 16 november werd op vier plaatsen vogelgriep vastgesteld. Het eerste geval was in Hekendorp, daarna volgden bedrijven in Ter Aar, Kamperveen en Zoeterwoude.