We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

27 september 2013 09:18, in:

Faillissement Oad

Oad adviseert reizigers niet meer te vertrekken

Oad adviseert reizigers niet meer te vertrekken

De curatoren van de failliete reisorganisatie Oad ontraden alle klanten van touroperator Oad Reizen om op korte termijn naar hun bestemming af te reizen.

De organisatie heeft bovendien besloten om alle vertrekken op lange termijn te annuleren. Er worden ook geen nieuwe boekingen gemaakt. Dat hebben de curatoren vrijdagochtend bekendgemaakt.

Gasten weigeren
Aanleiding is de groeiende onrust die is ontstaan op verschillende reisbestemmingen. Daar weigerden verschillende hotels Oad-gasten of ze eisten dat de hotelrekening direct werd betaald.

Dat gebeurde ondanks dat de hotelbetalingen onder de dekking de Stichting Garantiefonds Reisgelden SGR vallen. Het fonds garandeert dat de rekeningen worden betaald.

“Oad is door de ontstane situatie niet langer in staat om de reizigers de service en zekerheid te bieden die ze van Oad gewend zijn”, aldus woordvoerder Wim Gramsma van de curatoren.

Wel vertrekken
Passagiers die al wel over tickets beschikken staat het volgens Gramsma vrij om te vertrekken. “Zij moeten er dan wel rekening mee houden dat ze wellicht op hun vakantiebestemming in een conflictsituatie met locale leveranciers kunnen komen, die mogelijk vooruitbetaling eisen. Dat geld kunnen passagiers dan later wel terugvorderen van de SGR.”

Oad-klanten die besluiten dit advies te volgen en niet vertrekken, moeten hun reis annuleren bij hun reisbureau of bij Oad. In dat geval wordt de betaalde reissom door de SGR teruggestort.