We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

15 november 2012 16:44

Nieuw psychisch onderzoek naar Robert M.

Nieuw psychisch onderzoek naar Robert M.

Robert M., hoofdverdachte in zedenzaak rond 't Hofnarretje in Amsterdam, wordt opnieuw geobserveerd in een psychiatrische kliniek.

Het gerechtshof in Amsterdam heeft in een regiezitting bepaald dat M. in de kliniek Oldenkotte in Rekken wordt geplaatst en dat een psycholoog en psychiater een rapport over hem zullen maken. M. heeft beloofd dat hij zal meewerken.

Eerder weigerde M. nog mee te werken, omdat hij het Pieter Baan Centrum niet als onafhankelijk zag. Volgens hem stond van tevoren al vast wat de uitkomst van zijn observatie zou zijn.

M. is in mei tot 18 jaar en tbs veroordeeld voor het misbruiken van 67 jonge kinderen. Hij ging in hoger beroep tegen zijn straf.

Nodig bij verwerking trauma

De psychiatrische rapportren zijn volgens de advocaat van de ouders van de slachtoffers, Richard Korver, belangrijk bij het verwerken van de traumatische gebeurtenissen. Hij vindt dat de ouders op die manier inzicht moeten kunnen krijgen in de persoon van de verdachte.

Eerder vandaag bleek dat bij jonge slachtoffers van Robert M. herinneringen terugkomen van wat er met hen is gebeurd. "Er zijn inmiddels kinderen die zijn gaan praten, onder andere met therapeuten", aldus Korver.

Robert M.: Geen eerlijk proces gehad

M. zegt in hoger beroep te zijn gegaan omdat hij vindt dat hij 'geen eerlijk proces heeft gehad', zo zei hij vandaag. Hij verzet zich niet langer tegen de tbs, maar vindt dat hij te lang moet wachten op behandeling in een kliniek. Die begint pas als hij zijn tijd in de cel heeft uitgezeten. Hij wil dat het hof de datum dat zijn behandeling begint naar voren schuift.

Ook vindt M. dat het bewijs tegen hem onrechtmatig is verkregen door de doorzoeking van de woning van M.. Zijn advocaten maakten daarnaast bekend dat de verdachte het niet eens is met de hoogte van de straf. Ook het OM is het niet eens met de hoogte van de straf. Die willen dat M. 20 jaar cel en tbs krijgt.

'Herinneringen komen terug bij slachtoffers Robert M.' Robert M. krijgt 18 jaar cel en tbs Negen gezinnen verhuisd na misbruik Robert M.

Topnieuws