We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

17 maart 2016 13:05

Nederlandse kinderen bij gelukkigste ter wereld

Er zijn maar weinig landen waar kinderen zich beter voelen dan in Nederland. Onze kinderen behoren tot de gelukkigste ter wereld, blijkt uit onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Er deden bijna 220.000 kinderen mee aan het jongerenonderzoek uit in totaal 42 landen. Daaruit blijkt dat 15-jarige kinderen uit Armenië het gelukkigst zijn, gevolgd door Moldavië en Albanië. Met de behaalde vierde plaats valt ons land net buiten de top-3. Jongens blijken over het algemeen gelukkiger dan meisjes.

Overgewicht
De WHO deed ook onderzoek naar andere zaken, zoals bijvoorbeeld de gezondheid van kinderen. Op het gebied van overgewicht scoort Nederland redelijk. In slechts zeven van de 42 onderzochte hadden hadden meer kinderen van 15 te kampen met overgewicht. De meeste dikke kinderen komen uit Malta, Griekenland en Canada.

Bekijk alle onderzoeksresultaten van de WHO hier op hun website: WHO.int (pdf).

Meer op rtlnieuws.nl:
'Religieuze kinderen zijn egoïstischer en gemener'

Topnieuws