Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

10 april 2014 17:20

Moslima mishandeld, spanning neemt toe in Eindhovense wijk

Een moslima in Eindhoven heeft aangifte gedaan nadat ze werd aangevallen door twee mannen. Amar Nejjar, manager van de moskee waar het slachtoffer vrijwilliger is, luidt de noodklok: "Dit is het zoveelste incident na Deurne. We houden ons hart vast."

De vrouw van eind twintig is volgens de moskeebeheerder vlak voor een supermarkt aangevallen door twee mannen terwijl ze een baby bij zich had. "De mannen hebben haar hoofddoek afgetrokken en haar meerdere klappen gegeven. Op klaarlichte dag."

Vanmiddag heeft de vrouw aangifte gedaan bij de politie. De politie bevestigt dat er aangifte is gedaan. Voor zover bekend zijn de daders nog niet gepakt.

Angst neemt toe 
Volgens Amar Nejjar, manager van moskee Al-Fourqaa in de Eindhovense wijk Woensel, lopen de spanningen steeds verder op na de juweliersoverval in Deurne. "Deze mishandeling voedt de angst. Na de incidenten in de Deurne en de uitspraken van Wilders is de sfeer grimmiger geworden. Dat zie je overal, ook hier in Eindhoven. "

Volgens moskeebaas Nejjar is de vrouw erg ontzet. "Ze is erg angstig geworden. En zij niet alleen. De gehele gemeenschap is geschrokken."

 

Topnieuws