Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

01 juli 2015 12:28, in:

Arubaan dood na arrestatie

Mitch Henriquez stierf door geweld politie; vijf agenten verdacht

Mitch Henriquez stierf door geweld politie; vijf agenten verdacht

De 42-jarige Mitch Henriquez uit Aruba is overleden als gevolg van het optreden van de politie. Dat blijkt uit voorlopig onderzoek.

Vijf agenten zijn verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van Mitch. Zij zijn geschorst. Dat is bekend geworden op een persconferentie van de Haagse driehoek.

Hoofdofficier Kitty Nooy, burgemeester Jozias van Aartsen en het hoofd van de politie-eenheid Den Haag Paul van Musscher waren daar aan het woord.

ZIE OOK: Van Aartsen: 'Ik hoop dat iedereen zijn verstand erbij houdt'

Nooy zei dat nu kan worden opgemaakt dat het overlijden het gevolg is van het politieoptreden. "Henriquez overleed door een bij hem ontstaan zuurstoftekort. Het is aannemelijk dat dat is ontstaan door het politieoptreden."

Voor de dood van Henriquez zijn tijdens de sectie geen andere verklaringen gevonden. Volgens Nooy is vooralsnog niet gebleken dat hij overmatig drugs of alcohol gebruikt zou hebben.

Wapen
De Arubaan werd zaterdagavond aangehouden bij het festival Night at the Park in het Haagse Zuiderpark. "Er zijn meerdere mensen die zeggen dat Henriquez heeft geroepen dat hij een wapen bij zich had", aldus Van Musscher.

Hij verzette zich tegen zijn aanhouding, waarna het er volgens beeldopnamen nogal hard aan toe leek te gaan. Henriquez is een dag later in het ziekenhuis overleden.

ZIE OOK: Familie Mitch: Wij willen gerechtigheid

In eerste instantie zei het OM 'door summiere informatie' dat Henriquez in de ME-bus onwel was geworden. "Dat was foute informatie van de politie", zegt OM.

Een demonstratie naar aanleiding van het overlijden van de Arubaan is maandagavond in de Haagse Schilderswijk uitgelopen op stevige rellen. Ook gisteravond was het onrustig