We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

24 januari 2013 17:30

Mensen ziek door drinken kruidenthee met gif

Mensen ziek door drinken kruidenthee met gif

De kruidenthee van leverancier Jacob Hooy bevat waarschijnlijk een giftig kruid. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Volgens de NVWA zijn er drie mensen ziek geworden van de thee. Ze zijn in het ziekenhuis behandeld.

Vooral slecht voor kinderen

De theesoorten 'Heemswortel', 'Galreinigende kruiden' en 'Luchtwegen kruiden' zijn mogelijk verontreinigd met wolfskers, een van de giftigste planten in Nederland. De NVWA en Jacob Hooy roepen op om de thee niet te drinken. Het gif is vooral voor kinderen gevaarlijk, en bij veel gebruik voor volwassen ook gevaarlijk.

Onder meer de Erica-kruiderijen, Jacob Hooy Amsterdam, Van der Pigge Haarlem, Droom van Utrecht, de Pil Rotterdam en Potgens in Kerkrade verkochten de thee. Die is overal uit de schappen gehaald. Het is nog niet bekend hoe de wolfkers in de kruidenthee terecht is gekomen.

Topnieuws