We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

18 februari 2014 12:41, in:

Misbruik DigiD

Medewerker Belastingdienst verdacht van DigiD-fraude

Medewerker Belastingdienst verdacht van DigiD-fraude

De politie heeft opnieuw drie mensen aangehouden voor fraude met de DigiD-accounts van voornamelijk Groningse studenten.

Eén van de verdachten is een 54-jarige medewerker van de Belastingdienst, meldt het Openbaar Ministerie.

In december werden al vijf mensen opgepakt in verband met de fraude, nu zijn er nog eens drie mensen aangehouden. Het gaat om de man uit Westerlee, een 53-jarige plaatsgenote en een 27-jarige man uit Winschoten.

Tonnen geïncasseerd 
Met de DigiD-gegevens lieten de verdachten onder andere de zorg- en huurtoeslag op hun eigen rekening storten. Volgens het OM hebben ze op deze manier 'enkele tonnen' geïncasseerd.

aanvankelijk werd gedacht dat de mannen de DigiD's uit brievenbussen hadden gevist. Mogelijk heeft de belastingmedewerker hier ook een rol in gespeeld. Zijn rol wordt nog onderzocht.