We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

02 oktober 2013 11:19, in:

Verlof Volkert van der G.

Marten Fortuyn: Gevaarlijk voor Van der G. zelf

Marten Fortuyn, de broer van de door Volkert van der G. vermoorde politicus Pim Fortuyn, verwacht een enorme maatschappelijke onrust en een gevaarlijke situatie voor Van der G. zelf als hij de gevangenis verlaat.

Volkert van der G. wacht op een besluit van staatssecretaris Fred Teeven of hij met proefverlof mag. De Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming vindt dat dat nu wel kan.

Fortuyn denkt dat Van der G. moeilijk zal integreren in de samenleving en dat er een heksenjacht zou kunnen ontstaan. "Hij kan dan maar beter achter de geraniums blijven zitten, met de vitrage ervoor. Het risico op gevaar voor hem is groot."

"Maar Teeven moet eerst nog beslissen. En van hem en van Mark Rutte heb ik eerder wel begrepen dat proefverlof voor Van der G. niet hoog op de lijst staat", aldus Marten Fortuyn, die er nog aan toevoegt dat 'het strafrecht in Nederland kennelijk toch gebreken kent'.