We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

07 mei 2013 13:13

Maastrichtse coffeeshop riskeert 3 maanden sluiting

ANP

Coffeeshop Mississippi in Maastricht riskeert 3 maanden sluiting omdat gisteren softdrugs zijn verkocht aan drugstoeristen.

De gemeente Maastricht heeft dat vandaag laten weten naar aanleiding van de politiecontrole gisteravond in de coffeeshop. In de coffeeshop werden gisteren twee beheerders en een personeelslid aangehouden. Het drietal is weer vrij. De handelsvoorraad wiet en hasj werd in beslag genomen.

Protestactie naar uitspraak rechter

Coffeeshops in Maastricht, Roermond en Sittard zijn naar aanleiding van een recente uitspraak van de rechter weer softdrugs gaan verkopen aan buitenlanders. De rechter oordeelde dat de Maastrichtse coffeeshop Easy Going in Maastricht onterecht was gesloten nadat die had verkocht aan buitenlanders.

De Maastrichtse coffeeshops kondigden maandag aan alleen Belgen en Duitsers toe te laten. Mensen die verder weg wonen, wordt de toegang ontzegd. Volgens de Vereniging Officiƫle Coffeeshops Maastricht geldt dit 'buurlandcriterium' totdat de coffeeshops verplaatst zijn naar de stadsgrenzen. Om overlast tegen te gaan, beperken de coffeeshops in Maastricht de openingsuren van 12.00 tot 24.00 uur.

Gesloten blijven

Onno Hoes, de burgemeester van Maastricht, had al aangekondigd op te treden tegen coffeeshops die het verbod zouden breken. De burgemeesters van enkele Belgische gemeenten bij Maastricht willen dat de Nederlandse coffeeshops gesloten blijven voor buitenlanders. De burgemeesters kondigden ook aan hun controles aan de grens te handhaven.

Topnieuws