We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

15 september 2015 16:27

Koopkracht 2016: zoveel ga jij erop voor- of achteruit

Koopkracht 2016: zoveel ga jij erop voor- of achteruit

Het Nibud heeft voor honderd verschillende situaties berekend hoeveel euro's mensen in 2016 meer of minder overhouden in hun portemonnee. Bekijk in onze tool het koopkrachtplaatje dat het best bij jou past.

Klik hier om de tool op je smartphone-app te bekijken

De tool is gebaseerd op de jaarlijkse berekeningen van het Nibud.

De hier genoemde huishoudens zijn voorbeelden, waarbij de situatie simpel is gehouden. Er is geen rekening gehouden met specifieke aftrekposten of bijtellingen. Maar zaken zoals kinderopvang, kinderbijslag en zorgtoeslag worden wel meegerekend.

Er kan natuurlijk van alles veranderen in jouw persoonlijke situatie, wat van invloed is op je koopkracht: promotie, veranderen van baan, (gedeeltelijk) stoppen met werken of bijvoorbeeld gezinsuitbreiding. Die veranderingen zijn in deze cijfers niet meegerekend.

Meer op rtlnieuws.nl:
Koopkracht: stijging voor 6 miljoen huishoudens, daling voor 1 miljoen

Topnieuws